lørdag den 5. oktober 2013

Den ultimative efterårsmad

Laksemad i luksusudgave med efterårets råvarer

I øjeblikket hænger grenene på vores æbletræ tungt ned mod jorden af superlækre og 
friske æbler - og det skal udnyttes. Her har Emma (min datter) og jeg lavet 
en ultra lækker laksemad med æble-fennikelslaw. 


4 personer

1 fennikel
2 æbler
1 dl. cremefraiche 9%
1 spsk øko mayonnaise
1 tsk. sød sennep
4 skiver bacon
4 tykke skiver godt rugbrød
2 håndfulde rucola
2 stykker varmrøget laks, ca. 200g (jeg bruger dem fra Netto, de er ganske udemærket)
Salt og peber

Skær top og bund af fennikel og halver den. Skær den i så tynde skiver som muligt og læg det i iskoldt vand indtil anretning. Halver æblerne og skær dem i tynde skiver. Rør cremefraiche med mayonnaise og sennep og krydr med salt og peber. Vend fennikel og æbler i dressingen. Steg bacon sprød på en tør pande. Del laksen i flager. Top brødet med rucola, laks, æble-fennikelslaw og bacon. Krydr med salt og peber.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar