Laksemad i luksusudgave med efterårets råvarer.
I øjeblikket hænger grenene på vores æbletræ tungt ned mod jorden af superlækre og
friske æbler - og det skal udnyttes. Her har Emma (min datter) og jeg lavet
en ultra lækker laksemad med æble-fennikelslaw.
4 personer
1 fennikel
2 æbler
1 dl. cremefraiche 9%
1 spsk øko mayonnaise
1 tsk. sød sennep
4 skiver bacon
4 tykke skiver godt rugbrød
2 håndfulde rucola
2 stykker varmrøget laks, ca. 200g (jeg bruger dem fra Netto, de er ganske udemærket)
Salt og peber
Skær top og bund af fennikel og halver den. Skær den i så tynde skiver som muligt og læg det i iskoldt vand indtil anretning. Halver æblerne og skær dem i tynde skiver. Rør cremefraiche med mayonnaise og sennep og krydr med salt og peber. Vend fennikel og æbler i dressingen. Steg bacon sprød på en tør pande. Del laksen i flager. Top brødet med rucola, laks, æble-fennikelslaw og bacon. Krydr med salt og peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar