søndag den 27. oktober 2013

Minipizza med frisk figen, rosmarin og parmaskinke

I sidste weekend lå jeg inde med nogle friske figner og tænkte, at jeg måtte da kunne bruge dem til et eller andet spændende til frokost. Jeg fandt en opskrift på disse små pizzaer, som er helt anderledes end sædvanlige pizzaer, men som smager rigtig dejligt.  


Jeg skød genvej og brugte en færdiglavet pizzadej, men du kan også lave den selv efter nedenstående opskrift. 

Dej: 25 g. gær, 2 dl. lunkent vand, 1 tsk. salt, 100 g. grahamsmel, 200 g. hvedemel.
Opløs gær og salt i vandet, tilsæt mel og ælt til dejen er smidig og ikke hænger fast i bordet. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. ½ time.

Fyld: 8 tsk. olivenolie, 2-3 finthakket fed hvidløg, 140 g. parmaskinke, 8 friske figner, 8 x ½ tsk. ahornsirup, frisk rosmarin

Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Slå dejen ned og ælt den igennem. Form 8 små pizzaer og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl bundene med olie og fordel hvidløg og parmaskinke revet i mindre stykker på bundene. Skær et kryds i hver figen og læg en på hver bund. Dryp med ahornsirup, frisk rosmarin og krydr med salt og peber. Bag pizzaerne i 8-9 minutter. 

3 kommentarer:

 1. Hvor ser det lækkert ud. Jeg mega elsker figner, så disse ville sikkert være noget for mig (:

  - Kit

  SvarSlet
 2. De smager super, er friske, syrlige og søde i smagen samtidig. Er også mega nemme at lave. Hvis du har lyst så tilmeld dig til min blog. Mvh. Tina

  SvarSlet
 3. Hej Kit. Det glemte jeg at skrive i mit svar :)

  SvarSlet