onsdag den 9. oktober 2013

Pæresalat


Billedet med de grønne blade er til minde om en fantastisk sommer og 
salaten er et velkommen til efterårets dejlige råvarer.


Fennikelsalat med pære, valnødder og parmasan

Rens 500 g. fennikel og skær den i helt tynde skiver. Krydr med salt og peber og steg skiverne i 1 spsk. olivenolie ved middel varme i ca. 5 minutter. De skal stadig være sprøde. Afkøl.

Skær 3 (ca. 350 g.) pærer, (faste eller modne, som du bedst kan lide dem) i helt tynde både og vend dem i 1-2 spsk. citronsaft. 

Rist 50 g. valnødder, evt. knækket lidt i stykker, på en tør hed pande til de tager en anelse farve. Tag panden af varmen og tilsæt lidt fint salt og 1 spsk. honning. Varm igennem. Hæld nødderne på et stykke bagepapir i et lag og køl af.

Høvl 40 g. hel parmesan.

Anret fennikel, pære og valnødder lagvis på en tallerken, pynt med parmesan og drys med salt og peber. Salaten kan også blandes i en skål. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar