mandag den 18. november 2013

Køleskabsgrød - Bircher-mysli med æbler og nødder

Sidste år lavede jeg et indlæg med køleskabsgrød, hvor jeg brugte havregryn, hindbær og yoghurt. Denne her køleskabsgrød er egentlig en original schweizisk måde at lave mysli på. Der skal lidt flere forskellige gode sager i og tager derfor en smule mere tid at lave. Men selve kornblandingen kan laves i større portioner og gemmes i en beholder. Så er det kun frugter, juice og yoghurt der skal tilsættes om aftenen. 




2-3 personer

Ingredienser:

2 dl. havregryn
En håndfuld blandede frø og hakkede nødder (græskarkerner, solsikkekerner, hasselnødder, mandler, valnødder, vælg dem du bedst kan lide)
En håndfuld rosiner
En håndfuld hakkede tørrede abrikoser
Lidt stødt kanel og friskrevet muskatnød
1½ dl. æblejuice eller appelsinjuice
1½ dl. yoghurt
1 fintrevet æble

Gør sådan:

Bland havregryn, korn, nødder, rosiner og abrikoser i en skål. Tilsæt kanel og muskatnød. Rør juice, yoghurt og revet æble i. Dæk det til og sat det i køleskabet natten over. Rør det igennem og tilsæt evt. lidt mere yoghurt, hvis grøden er for fast. Pynt med lidt nødder og evt. lidt frugt. Jeg har her brugt tynde æblebåde stegt i lidt smør og kanel. Jeg er sikker på, at en håndfuld friske blåbær også er godt. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar