fredag den 8. november 2013

Blomkålscouscous

I sidste uge satte jeg mig for, at jeg ville blive bedre til at udnytte årstidens grøntsager. Blomkål hører efteråret til, så jeg lavede couscoussalat af lækker frisk blomkål, søde mandler og revet parmesan. 


Kan spises alene med lidt godt brød til, eller som tilbehør til fx. karbonader eller kylling. 
Lav rigeligt, for den er super i madpakken dagen efter.


Du skal bruge:
ca. 500 g. blomkål
6 stilke estragon, hvor bladene plukkes af stilkene
1 stor håndfuld plukket brøndkarse
100 g. ristede mandler
100 g. revet parmesan
saft og skal af 1 økologisk citron
1 dl. olivenolie
2 spsk. hakket rødløg
Groft salt og friskkværnet peber

Desuden til pynt:
Høvlet parmesan, friskkværnet sort peber

Gør sådan:
Skyl blodkålen og del den i små buketter. Kom blomkålen i en blender/foodprocessor og kør indtil blomkålen bliver i størrelse med couscous. Gør det samme med de ristede mandler. Vend begge ting med revet parmesan, citronsaft og -skal, olie, hakkede løg og krydderurter. Smag til med salt og peber. 
Anret salaten på en flot fad eller portionsanrettet og top op med høvlet parmesan og friskkværnet peber. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar