søndag den 30. september 2012

Rødbederisotto med ricotta-limecreme

Lige nu bugner det med lækre rodfrugter og det skal udnyttes. Rødbederisotto 
er rigtig flot at kigge på og smager super godt. 




Risotto 4 personer
4 hele rødbeder
1 finthakket løg
2 finhakket fed hvidløg
200g. risotto
½ glas hvidvin
6-8 dl. grøntsagsfond
et par klatter smør
2 dl. friskrevet parmesan
Salt og peber

Ricotta-limecreme
1 lime, du skal bruge både saften og skallen
250g. ricotta
chilli frisk eller tørret
Masser af friskhakket oregano
½ fed hvidløg
Salt

Creme: Riv limeskallen fint. Vend alle ingredienserne sammen og stil cremen i køleskabet indtil servering.

Risotto: Skær rødbederne i tern, vend dem i olivenolie og salt. Bag dem ved 200 grader i ca. 15-20 min. Opvarm olivenolie i en gryde og tilsæt løg og hvidløg og svits til de er bløde. Tilsæt herefter risene og steg dem et par minutter. Hæld hvidvin over og lade det koge ind. Tilsæt fond, men kun lidt ad gangen. Lad risene absorbere fonden, før der tilsættes mere. Forsæt med dette indtil risene er al dente. Rør til sidst parmesan, smør og rødbeder i og smag til med salt. Anret og server med ricotta-limecreme og friskkværnet sort peber. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar