tirsdag den 25. september 2012

Citronmåne - på den nemme måde

Her er en citronmåne, som er meget nem at lave og den smager meget bedre, end dem du kan købe i butikkerne.





Skallen af 3 citroner(fintrevet) 195g. smør, 1½ dl. piskefløde, 4-5 æg (afhængig af størrelse), 285g. sukker, 285g. hvedemel, 60g sukker, ½ dl. citronsaft.

Smelt smør i en gryde og kom fintrevet citronskal i. Pisk fløden til en let skum. Pisk æg og sukker sammen til en luftig æggeblanding. Vend smør med citronskal, mel og flødeskum i æggeblandingen. Kom den i en rund form (springform) og bag den ved 180 grader i ca. 40 min. Mærk efter med en strikkepind. Kog citronsaft og sukker til en sirup. Prik den bagte kage med en gaffel og hæld siruppen over. Lav en glasur af 150g. flormelis,lidt vand, lidt gul farve og lidt citronsaft. Kom glasuren på når kagen er afkølet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar