mandag den 17. september 2012

Svampepizza med rosmarin og fetaost

Jeg kalder den en pizza, men den er faktisk lavet på en rustik tærtebund af rugmel og hvedemel. Den er meget hurtig at lave, og kombinationen af rugmelsdej, svampe og fetaost er virkelig heldig. 



Tærtedej
2½ dl. hvedemel, 1½ dl. rugmel, 100g.smør, 1 tsk. salt og 3 spsk. yoghurt, evt. lidt vand, hvis dejen bliver for tør. Rør alle dejens ingredienser sammen i hånden eller på en røremaskine. Stil den i køleskabet i en time. 

Svampefyld
400g.svampe, gerne en blanding af lyse og mørke svampe, 2 spsk. olivenolie, 1 stort løg, 150g.fetaost i blok, masser af rosmarin, salt og peber. Rens svampene og rist dem i olivenolie, tilsæt de grofthakket løg det sidste minut. Lad svampene dryppe af for væde i et dørslag. Rul dejen ud, ca. 30 cm. i diameter (1 pizza)og læg svampeblandingen på bunden. Fordel fetaost og rosmarin over pizzaen. Krydr med salt og peber og dryp olivenolie ud over pizzaen. Bag den ved 200 grader i ca. 30-35 minutter, til den er gylden og sprød. Server med grøn salat. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar