søndag den 22. december 2013

Rødbedepizza med gorgonzola

De lidt søde rødbeder står i super kontrast til gorgonzolaen, der er krads og krydret i smagen. Mozzarellaen gør pizzaen cremet og lækker. 



4 personer

På en travl dag, så 2 ruller færdiglavet pizzadej eller:

20 g. gær
6 dl. lunkent vand
4 tsk. honning
4 tsk. groft salt
1 kg. hvedemel

Rør gæren ud i vandet og kom honning i. Hæld melet med salt i en stor skål. Lav en fordybning i melet og hæld gærvandet i midten og ælt det hele til en blød, glat og elastisk dej. (jeg brugte røremaskinen de første minutter og æltede den færdig i hånden) Lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse. 

Fyld:
500 g. mozzarella (ikke poseost)
4-6 rødbeder
200 g. gorgonzola
friskkværnet sort peber

Varm ovnen op til 200 grader. Skræl rødbederne og skær dem i meget tynde skiver. Del dejen i 2 store pizzaer eller 4 små. Fordel mozzarella revet i små stykker på bundene. Læg rødbedeskiver på bundene og smuldr gorgonzolaen over. Bag pizzaerne i 10-15 minutter. Bunden skal være sprød og rødbederne møre. 

Lige inden servering krydres der med friskkværnet peber og evt. frisk rucola. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar