søndag den 8. december 2013

Grønkålssalat

Der er slet ingen tvivl om, at den her salat er min datter og min yndlings efterårssalat. Den er lavet ud fra Claus Meyers opskrift, jeg har dog byttet glaseret flæsk ud med stegt kylling. Det kan vi bedre lide og så tager det lidt kortere tid at lave salaten. Men processen er alligevel omfattende, så sæt god tid af til at lave den i.Kål
4 store stokke grønkål (ca. 400 g.)
Salt

Kylling
200-300 g. kylling i små tern

Syltede rødløg
1 dl. æbleeddike
1 dl. vand
3 spsk. sukker
5 peberkorn
1 kvist timian
1 tsk. salt
2 store rødløg

Granatæblevinaigrette
1 granatæble
3/4 dl. koldpresset rapsolie
Saft af 2 citroner
Skal af 1 citron
1 spsk. honning
Salt

Gør sådan:
Rib grønkålen, og skær den i grove stykker. Blanchér kålen i spilkogende saltet vand i ca. 2 min. Hæld den i et dørslag og skyl den i koldt vand. Slyng kålen fri for vand i en salatslynge eller slyngepose.

Steg kyllingen i lidt olie, og afkøl det. 

Kog æbleeddike, vand, sukker, peberkorn, timian og salt sammen til en løg-lage. Skær rødløgene i tynde både og del bådene i små blade og kog dem i lagen i 8-10 min. Sigt lagen fra. 

Rul/tryk granatæblet mod bordpladen, så kernerne løsner sig inden i æblet. Skær det over og bank på det med en grydeske over en skål. Pas på saften, den skal bruges til vinaigretten. Sigt granatæblesaften fra i en anden skål. Pisk rapsolie, citronsaft og citronskal i og smag til med honning og salt. 

Anret grønkålen på et stort fad eller portionsanrettet på store tallerkener. Strø kylling, rødløg og granatæblekerner over og hæld til sidst vinaigretten over. Server evt. med lækkert brød til. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar