søndag den 21. februar 2016

Kanelsneglekage

Det er første gang jeg har lavet kanelsnegle i fad og det bliver absolut ikke sidste gang. De er perfekt klistrede, søde, sprøde og bløde. De er ret lette at lave, faktisk lettere end almindelige kanelsnegle, for det gør slet ikke noget at fyldet løber lidt ud. 



Passer til en lille brandepande
37½ g. gær
1½ dl. mælk
1½ spsk sukker
1½ æg (2 små)
150 g. smør
ca. 450 g. mel

Fyld
225 g. blødt smør
225 g. brun farin
2½ spsk kanel


Lun mælken til den har lillefingertemperatur. Smuldr gæren i en stor skål, hæld den lune mælk ved og rør til gæren er opløst. Kom salt og sukker ved og rør ægget ud i det også.
Smuldr smørret ud i melet og når det er helt fint grynet, samles det med de våde ingredienser. Ælt grundigt. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve 1 1/2 time et lunt sted. Bland smør, farin, kanel og muskatnød til fyldet. Ælt dejen og rul den tyndt ud til en firkant (ca. 20 x 60 cm). Smør fyldet på og rul dejen sammen til en pølse på den korte led. Skær pølsen ud i ca. 18-20 stykker og læg dem i et fad eller en lille bradepande med lidt luft imellem (de hæver en del). 
Lad sneglene efterhæve i ca. 30 minutter
Bag dem i ovnen ved 200 grader (175 grader varmluft) i ca. 20 minutter. Hold øje med dem!
Lad dem køle lidt af og nyd dem gerne mens de endnu er lune.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar