fredag den 2. maj 2014

Jordbærkage

Hvis der er noget min svigerfar er god til, så er det at lave jordbærkage. Jeg lånte opskriften af ham og lavede hele to til min fars fødselsdag i lørdags. Jeg penslede dog bunden med mørk chokolade, hvilket gav den en lækker smag og den fordel, at kagen kunne laves lidt før, fordi cremen ikke gjorde bunden blød.


En jordbærkage

Kagecreme: 1,7 dl. sødmælk, 1,7 dl. piskefløde, 2 hele æg, 4 tsk. maizena, 100 g. sukker/rørsukker, vaniljekorn fra ½ stang vanilje.

Alle ingredienserne røres sammen i en gryde og varmes under piskning til en konsistens der minder om creme fraiche. Cremen stilles til afkøling.

Tærtebund: 150 g. hvedemel, 100 g smør (direkte fra køleskabet) 50 g. sukker, 1 æggeblomme.

Mel, smør og sukker findeles, gerne i en food processor. Derefter æltes æggeblommen i dejen. Er dejen for våd justeres der med lidt mel. Dejen lægges i køleskabet mindst 1 time. 

Tænd ovnen på 200 grader. Dejen rulles tyndt ud, så den passer til en tærteform på ca. 27 cm. Husk masser af mel på bordet, ellers hænger den i. Dejen flyttes over i tærteformen, som er smurt godt eller foret med bagepapir. Bunden prikkes med en gaffel og der lægges et bagepapir med f.eks. tørrede kikærter, for at holde bunden på plads under bagning. Bages 10 min. hvorefter bagepapir med vægt fjernes og bunden bages yderligere 5-10 min.

Smelt evt. mørk chokolade og smør det ud over bunden og lad det størkne. Hæld cremen over bunden og pynt med ca. 400-500 g. frisk jordbær, hele eller skåret i skiver. 

1 kommentar:

  1. God kage, men jeg kan ikke lide jordbær, så dem undlod jeg. Hilsen Ahmed

    SvarSlet