tirsdag den 30. april 2013

Den ultimative tomatsuppe

En tomatsuppe der virkelig smager af tomat. Er det i sæsonen laves den selvfølgelig af friske solmodne tomater, men ellers af tomater fra dåse, som smager næsten lige så godt. Gremolataen gør den ekstra frisk og lækker. 


Til suppen kan der serveres ristet rugbrød, et godt brød eller disse avocadowraps


4 Personer

Suppe: 1 hakket løg, 2 fed knust hvidløg, 2 spsk. olivenolie, 2 kg. tomater(eller 6 dåser flået hakket tomater på dåse), 2 spsk. sukker, 2 spsk. hvidvinseddike,7½ dl. vand (hvis tomater fra dåse 3-4 dl. vand), salt og peber

Gremolata: Reven skal og saft af 1 citron, 2 spsk. olivenolie, 2 fed knust hvidløg, 1 dl. hakket bredbladet persille.

Sådan gør du: Sauter løg og hvidløg i en gryde i olien et par minutter under omrøring. Hak tomaterne groft og kom dem i gryden med sukker, vineddike og vand. Bring det hele i kog og lad det simre i ca. 35 min. Rør en gang imellem. Blend og smag suppen til med salt og peber. Bland ingredienserne til gremolataen. Anret i skåle/dybe tallerkner og pynt med gremolata

Ingen kommentarer:

Send en kommentar