onsdag den 10. oktober 2012

Karamelliseret løg- og aubergine"pizza" tærte

En aubergine er en frugt på lige fod med en agurk, peberfrugt og tomater. Her har jeg brugt den sammen med karamelliseret løg på en pizza. Bunden er egentlig en tærtedej, og det bruger jeg i stedet for, fordi den bliver super lækker sprød og smager bedre en pizzabund.Dej: 100g. rugmel, 110g. hvedemel, 1 nip salt, 100g. hakket smør, 1 dl. fintrevet parmesanost, 1 æggeblomme, 3 spsk. koldt vand. 

Kom alle ingredienserne i en skål,og saml det hurtigt til en dej. En røremaskine er god til dette. Dæk den til og stil den i køleskabet. 

Fyld: 2 auberginer (ca. 300g. pr. tsk.) olivenolie, 700g.løg i tynde skiver, 3 hakket fed hvidløg, 1 spsk. tørret timian,lidt mere hvis det er friskt, 1 tsk. sukker, 2 tsk. salt, 2 tsk. rødvinseddike, 50g. udstenede sorte oliven, 1 spsk. hakket persille.

Skyld auberginerne og skær dem i ca. 1 cm. tykke skiver. Pensl dem med olivenolie. Steg skiverne på en grillpande, ca.4 minutter på hver side. Steg løg og hvidløg i 2 spsk. olivenolie på en stegepande i ca. 10 minutter. Tilsæt timian, sukker og salt og steg yderligere 10 minutter,til løgene er møre og har fået farve.

Rul dejen tyndt ud til ca. 25x30 cm. læg den på en bageplade med bagepapir. Fold kanterne ca. 1-2 cm.ind. Fordel auberginer og løg på dejen. Stænk med vineddiken. Bag midt i ovnen ca. 30 min. ved 200 grader.

Blend oliven og persille. Når pizzaen er færdig, fordeles olivenblandingen over den. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar