torsdag den 4. oktober 2012

Græskarpizza

Med et græskar i køkkenet åbner der sig en verden af muligheder. Prøv f.eks. denne superlækre pizza. Jeg har lavet den på en hjemmelavet pizzabund med grovmel, men den kan også laves på en almindelig bund, eller måske en færdig pizzadej, hvis du har travlt. 4 personer

Dej: 20 g. gær, 2½ dl.lunkent vand, 2 spsk. olivenolie, 1 tsk. salt, 3 dl. rugmel, ca. 4 dl. hvedemel. 

Fyld: 800 g. græskar, f.eks. Hokaido(uden kerner og skræl) 3 spsk. olivenolie, 1 tsk. salt, friskkværnet peber, 8-10 skiver parmaskinke, 150 g. fetaost i blok, en lille håndfuld timianblade. 

1. Opløs gæren i vandet, tilsæt olie, salt og rugmel. Ælt hvedemelet i indtil dejen er smidig. Stil den til hævning i 30-40 minutter.
2. Udkern græskarret, skær skrællen af og skær den i små skiver. Steg græskarret i olie i ca. 5 minutter og krydr med salt og peber. Lad dem afkøle lidt.
3. Sæt ovnen på 225 grader. Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 stykker. Rul hver del ud til en rund tynd pizza. Fordel græskar, parmaskinke og fetaost på bundene. Drys timian over og stænk med lidt olivenolie. Bages 
ca. 10-15 minutter.

3 kommentarer:

 1. mum!.... jeg har lige købt ind til din lækre lækker-pizza....tralalalaaaa, glæder mig til det færdige resultat
  TAK for opskrifterne på din blog - det er spændende at se, hvad du finder på af lækkerier :O)

  SvarSlet
 2. Hej Rosanne.
  Glæd dig, den er god, hvis man altså er til græskar.
  Mon ungerne kan lide den?
  Den hitter kun hos Emma, de andre vil ikke engang smage.

  Kh. Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhm... Her hitter den hos mig og de ældste. Michael og de tre yngste kan vist ikke liiiiige se det geniale i græskar-pizza.

   Slet