torsdag den 11. oktober 2012

Fyldte pastaskaller med basilikum og citron

Det kan være lidt vanskeligt at få fat i de store pastaskaller, men italienske delicatesse butikker har dem som regel. Har du først fundet skallerne er resten lige til og det smager forrygende. 



Ingredienser: 400 g. store pastaskaller, 2 dåser hakket tomater, 250 g. ricotta, ½ bundt frisk basilikum, 75 g. parmesan, 1 fed hvidløg, 1 løg, 2 tsk. sukker, saft og skal af 1 citron, salt og friskkværnet sort peber.

Sådan gør du: Kog pastaen efter anvisning på pakken og lad dem køle af. Snit løg og hvidløg fint og svits det i olie i 1 minut. Tilsæt tomater og sukker og lad det koge op. Smag til med salt og peber og lade det simre i 10 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader. Riv og pres citronen og bland det med sammen med ricottaen. Hak basilikum i strimler og riv parmesanen fint. Læg lidt af begge dele til side og vend resten i ricottablandingen. Smag til med salt og peber.

Kom tomatsaucen op i et ildfast fad. Fyld skallerne, ca. halvt op, med ricottablandingen og læg dem ned i saucen. Det er lettest med en sprøjtepose eller en frysepose, hvor du klipper hul i. Drys resten af parmesanen over og bag det hele i ovnen i 15 minutter,indtil det er sprødt og gyldent.

Drys basilikum og revet parmesan over retten. Server den med en grov grøn salat til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar