mandag den 31. december 2012

Rødbedegaletter med feta og timian

Min datter lavede forleden disse flotte rødbedegaletter. Udover deres gode smag, er de geniale til madpakken, da man kan lave en stor portion og fryse dem ned. Inspirationen har hun fundet her hos Ditte fra The Food Club - God bagelyst!





5 stk.

Dej: 100g. smør, 100g. fuldkornsmel, 150g. hvedemel, ½ dl. vand, 1 tsk. salt. Alle ingredienserne kommes i en foodprocessor eller æltes i hånden. Skal være smidig uden at klæbe. Sættes i køleskabet i en time. 

Fyld: 5-6 små rødbeder (eller 2-3 store), 100g. fetaost i blok, citrontimian, olivenolie, salt og peber.

Skræl og skær rødbederne i tynde skiver/små tern og vend dem i olivenolie. Del dejen i 5 stykker og rul hvert stykke ud i en flad cirkel. Fordel rødbederne på midten og bræk fetaen i små stykker og drys over rødbederne. Til sidst drysses der med citrontimian, salt og peber. Kanterne på dejen foldes op, se billederne. Hvis det er vanskeligt at få dejen til at blive på plads, kan den pensles med lidt vand. Bages i ca. 25 minutter ved 200 grader. 

2 kommentarer:

 1. Hvor ser det bare lækkert ud! ligesom alle dine andre madopskrifter :-) Glæder mig til at følge dig fremover..
  Hvis du vil have inspiration eller lignende, har jeg også en madblog : anna-mad.blogspot.dk
  Knus Anna

  SvarSlet
 2. Hej Anna. Det er jeg rigtig glad for at høre. Håber at se dig igen herinde på min blog. Jeg smutter forbi din blog i morgen.
  Hilsen Tina

  SvarSlet