søndag den 16. december 2012

Næsten-moussaka

Superflot og helt forenklet moussaka. Auberginerne saltes og steges møre i olie, hvilket giver dem en rigtig lækker smag som passer helt perfekt med kødsaucen og fetaosten. 





1.Skær auberginen i skiver, pensl dem med olivenolie og drys med salt. Steg dem på en grillpande eller under grillen i ovnen til de er gyldne og møre. 
2.Steg det hakkede kød sammen med hvidløg i smør eller olie. Krydr med salt,peber og timian.
3.Tilsæt tomatsaucen (se opskrift på grundsovs nedenfor) og kog ca. 5 minutter ved svag varme.
4. Læg aubergineskiver i lag med kødsauce og fetaost i mindre stykker. Server med grøn salat og brød.

Grundopskrift på tomatsauce 
God tomatsauce som kan anvendes til mange retter, eller bare til en omgang spaghetti med tomatsauce, en dag hvor man har rigtig travlt. 

1 dåse hakket tomater på dåse
2 spsk. olivenolie
1 lille finthakket løg
1 tsk. kinesisk soya

Varm olien i en gryde. Steg løgene klare heri ved svag varme i ca. 5 minutter. Tilsæt tomaterne og krydr med soya. Lad koge under låg i ca. 10 min. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar