onsdag den 15. august 2012

Chokoladekage

Nu bringer jeg opskriften på den ultimative chokoladekage.
 Når først du har bagt den en gang, vil der ikke findes
andre chokoladekager i dit univers. 
Smelt 100 g. smør og lad det køle lidt. Hak 100 g hasselnødder groft. Rør (ikke pisk)2 æg og 3 dl. sukker sammen i en skål. 1½ dl. mel, 4 spsk. kakao, 1½ tsk. vaniljesukker og 1 knivspids salt røres sammen for sig selv og blandes i æggemassen skiftevis med  smørret. (undgå klumper - brug en si) Bland til sidst nødderne i. Hæld dejen i en lille form beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 30-40 min. ved 150 grader. Lad kagen køle af inden den pyntes. Jeg har brugt smeltet nougat, men du kan sagtens bruge chokolade.
Kagen kan bages uden hasselnødder og pyntes med f.eks. hele valnødder lagt i fine rækker. Kun fantasien sætter grænser. 
Opskriften rækker kun til en lille kage, men den er meget nem at gange op både 2, 3 og 4 gange, skal bare bage lidt længere. Supergod til børnenes kagedag i skolen. 

1 kommentar:

  1. Hej søde... Vi skal have gæster imorgen og vil bage din kage. Kan jeg komme flydende margarine i?? Knus

    SvarSlet