onsdag den 27. maj 2015

Bagels

De her bagels koges først og bages bagefter og det gør, at de får en lækker sprød skorpe og en lækker sej kerne. Det tager lidt tid, men de er det hele værd. 


Til 12 bagels skal du bruge:
50 g. gær, 3½ dl. vand, 1½ tsk. salt, 1 spsk. sukker, 2 æggehvider (e til dejen og 1 til penslong), 600-700 g hvedemel, sesamfrø til pynt.


Gør sådan:
Rør gær ud i lunet vand. Herefter tilsættes sukker og letpisket æggehvide og lige inden melet tilsættes salt. Ælt dejen godt og lad den hæve tildækket i ca. 45 min. Ælt dejen igennem og del den i 12 stykker, som trilles til lange pølser ca. 1½-2 cm i diameter. Samles til en ring ved en let snoning. Efterhæver på bagepapir i 15 min. 
Bring vand i kog i en stor gryde. Kog 2-3 ringe ad gangen i det kogende vand, ca. ½ min. på hver side. De lægges til afdrypning på et rent viskestykke. Læg dem tilbage på bagepladen og pensl dem med æggehvide og drys med sesam. Bag dem i 20-25 min. ved 225 grader. 

3 kommentarer:

  1. Tak for opskriften. Jeg prøver.

    SvarSlet
  2. Tak for opskriften. Jeg prøver.

    SvarSlet
  3. Great article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.

    SvarSlet