onsdag den 15. oktober 2014

Ingefærshots

Efteråret er over os og vi går en tid i møde med kulde, mørke og forkølelse. Både ingefær og c-vitamin er super godt for immunforsvaret, så det kan anbefales. Opskriften har jeg fra en kollega og den er super enkel. Jeg har dog lavet lidt om på den, idet jeg erstatter noget af det almindelig sukker med sukrin.


 1 portion

200 g. frisk ingefær, vasket grundigt og skråret i tynde skiver
3 økologiske citroner, vasket og skåret i tynde skiver
1 l. vand
150 g. Sukrin (den røde pose)
100 g. sukker (eller kun 250 g. sukker)

Kog ingefær og citron i ca. 45 min. tilsæt sukker og kog et par minutter. Afkøl og sæt i køleskab til næste dag. Si ingefær og citron fra, gerne i et klæde,hæld på rengjort flaske (evt. skyllet med atamon) og sæt på køl.


Den ene gang jeg lavede den, lod jeg den stå i køleskabet i to døgn. Det skete der ikke andet ved, end den blev godt krads.  



Drik hver morgen ca. ½ dl. 

Jeg drikker det sammen med 2 fiskeoliekapsler og det er rigtig godt for min gigtstoretå. 

16 kommentarer:

  1. Er der nogen der har ideer til brug af ingefæren der sies fra?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg bruger resten til en hjemmelavet juice....

      Slet
    2. Hvad gør du ved det, så??

      Slet
  2. Uha, det har jeg faktisk ikke, men hører gerne, hvis nogen har. Måske i en kage??

    SvarSlet
  3. Evt til en pure til sin Wok ret .
    Kan evt fryses ned i isterning bakker

    SvarSlet
  4. <Måske marmelade?
    Det her jeg prøvet med anden frugt, der først er blevet brugt til kryddersnaps!

    SvarSlet
  5. Ja, begge dele er måske en mulighed. Meld tilbage, hvis i prøver. Vil gerne høre om resultatet.

    SvarSlet
  6. hvor mange Liter f.eks er der til i 1 potion

    SvarSlet
  7. Højst 1½ l. Jeg laver ofte dobbeltportion, og kan ikke anbefale at lave mere end det ad gangen, da det bliver så besværligt af si så stor en portion. Dobbelt passer nogenlunde til 3 vinflasker/saftflasker.

    SvarSlet
  8. hvad anbefaler du? skulle jeg helst bruge sukker eller både sukker og Sukrin

    SvarSlet
  9. Hej Dani.
    Hvis du ikke har brug for at reducere kcal og godt kan tåle sukker, så brug sukker. Det er langt billigere. Du kan sagtens reducere lidt i mængden, til f.eks. 200 g. Det gjorde jeg sidst og det var ok.

    SvarSlet
  10. Kunne man ikke med fordel bruge honning?

    SvarSlet
  11. Uha, det ved jeg ikke. Prøv det:)

    SvarSlet
  12. Lækker marmelade til osten = kog "massen" (evt. kør frugten igennem med en stavblender) op med vanillestang. Smag evt. til med sukker: Hæld på atamonskyllede glas og i køleskab og så er der serveret.

    SvarSlet
  13. Hvor længe kan det holde i køleskab?

    SvarSlet
  14. I ugevis. Der er masser af sukker i og hvis du husker at skylle flasken i atamon, er der i hvert fald ingen problemer.

    SvarSlet