søndag den 17. juni 2012

Spidskålssalat med grønne asparges, persille og croutoner


En lidt mere grov salat, men super lækker med nye grønne asparges og en god vinaigrette. Der var kun et problem, vi havde ikke lavet nok.
4 personer


Salat                                  Vinaigrette
½ spidskål                            1 spsk kapers
3 forårsløg                            1 håndfuld persille
1 bundt grønne asparges       1 spsk sennep
Rapsolie                               1 spsk æbleeddike
Salt og peber                        ½ tsk hakket hvidløg
                                            Salt og peber
Croutoner                           ¾ dl. Koldpresset rapsolie
6 skiver groft rugbrød i små tern
Olivenolie
Groft salt

Salat Fjern stokken fra spidskålen og snit kålen fint. Kom den i en skål med koldt vand og lad det trække sprødhed. Skær forårsløg i fine ringe og stil til side. Skyl asparges og knæk det nederste af. Vend dem i olie og salt og steg dem ved høj varme på en grillpande et par minutter. Skær dem i stykker på 3-4 cm.
Vinaigrette Hak kapers og persille groft. Kom i en skål og tilsæt sennep, eddike, hvidløg, salt og peber. Pisk rapsolie i i en tynd stråle, juster smagen med lidt sukker.
Croutoner Vend rugbrødstern i olie, Rist dem på en pande, så de bliver sprøde og krydr med salt.
Hæld vandet fra kålen, slyng den i en salatpose eller salatslynge. Vend spidskålen med vinaigrette, asparges, forårsløg og smag til. Anret og strø croutoner ud over.

Jeg serverede stegte kyllingefileter til. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar