En lidt mere grov salat, men super lækker med nye
grønne asparges og en god vinaigrette. Der var kun et problem, vi havde ikke
lavet nok.
4 personer
Salat Vinaigrette
½
spidskål 1
spsk kapers
3
forårsløg 1
håndfuld persille
1
bundt grønne asparges 1
spsk sennep
Rapsolie 1 spsk
æbleeddike
Salt og
peber ½ tsk
hakket hvidløg
Salt
og peber
Croutoner ¾
dl. Koldpresset rapsolie
6 skiver
groft rugbrød i små tern
Olivenolie
Groft
salt
Salat Fjern stokken fra spidskålen og
snit kålen fint. Kom den i en skål med koldt vand og lad det trække sprødhed.
Skær forårsløg i fine ringe og stil til side. Skyl asparges og knæk det
nederste af. Vend dem i olie og salt og steg dem ved høj varme på en grillpande
et par minutter. Skær dem i stykker på 3-4 cm.
Vinaigrette Hak kapers og
persille groft. Kom i en skål og tilsæt sennep, eddike, hvidløg, salt og peber.
Pisk rapsolie i i en tynd stråle, juster smagen med lidt sukker.
Croutoner Vend rugbrødstern i
olie, Rist dem på en pande, så de bliver sprøde og krydr med salt.
Hæld
vandet fra kålen, slyng den i en salatpose eller salatslynge. Vend spidskålen
med vinaigrette, asparges, forårsløg og smag til. Anret og strø croutoner ud
over.
Jeg
serverede stegte kyllingefileter til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar