Første gang jeg bagte den, var jeg lige ved at tabe den på gulvet, så den var ikke så pæn,
men smagte helt fantastisk. Nu er den her i hel og fin tilstand.
Alle ingredienser skal være stuetemperatur, så
tag dem frem og mål af i god tid.
Alle ingredienser skal være stuetemperatur, så
tag dem frem og mål af i god tid.
Dej 1: Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. En tsk. sukker og vaniljekorn mases sammen med en kniv, således at kornene skilles ad. Smør, flormelis og sukker røres luftigt. Æg og æggeblommer tilsættes lidt ad gangen. Hvedemel og maizena blandes og sigtes ned i dejen. Den vendes forsigtigt sammen med revet citronskal og saft.
Dej 2: Ælt marcipanen og sukker sammen med hænderne. Ælt smør i lidt ad gangen. Når alt smørret er æltet med tilsættes æggene lidt ad gangen.
Dej 1 og dej 2 vendes forsigtig sammen og fordeles i formen. Bages ved 190 grader til den er gylden og giver efter ved tryk. Ca. 35 minutter.
Citronglasur: Skallen rives af 1 citron og lufttørrer på et stykke bagepapir i en times tid. Saften fra ½-1 citron og 150 g flormelis piskes med en håndmikser til glasuren er helt hvid og smuk. Fordel glasuren på den afkølede citronmåne og drys lufttørrede citronskal over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar