Passer til en lille brandepande
37½ g. gær
1½ dl. mælk
1½ spsk sukker
1½ æg (2 små)
150 g. smør
ca. 450 g. mel
Fyld
225 g. blødt smør
225 g. brun farin
2½ spsk kanel
Lun mælken til den har lillefingertemperatur. Smuldr gæren i en stor skål, hæld den lune mælk ved og rør til gæren er opløst. Kom salt og sukker ved og rør ægget ud i det også.
Smuldr smørret ud i melet og når det er helt fint grynet, samles det med de våde ingredienser. Ælt grundigt. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve 1 1/2 time et lunt sted. Bland smør, farin, kanel og muskatnød til fyldet. Ælt dejen og rul den tyndt ud til en firkant (ca. 20 x 60 cm). Smør fyldet på og rul dejen sammen til en pølse på den korte led. Skær pølsen ud i ca. 18-20 stykker og læg dem i et fad eller en lille bradepande med lidt luft imellem (de hæver en del).
Lad sneglene efterhæve i ca. 30 minutter
Bag dem i ovnen ved 200 grader (175 grader varmluft) i ca. 20 minutter. Hold øje med dem!
Lad dem køle lidt af og nyd dem gerne mens de endnu er lune.
Lun mælken til den har lillefingertemperatur. Smuldr gæren i en stor skål, hæld den lune mælk ved og rør til gæren er opløst. Kom salt og sukker ved og rør ægget ud i det også.
Smuldr smørret ud i melet og når det er helt fint grynet, samles det med de våde ingredienser. Ælt grundigt. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve 1 1/2 time et lunt sted. Bland smør, farin, kanel og muskatnød til fyldet. Ælt dejen og rul den tyndt ud til en firkant (ca. 20 x 60 cm). Smør fyldet på og rul dejen sammen til en pølse på den korte led. Skær pølsen ud i ca. 18-20 stykker og læg dem i et fad eller en lille bradepande med lidt luft imellem (de hæver en del).
Lad sneglene efterhæve i ca. 30 minutter
Bag dem i ovnen ved 200 grader (175 grader varmluft) i ca. 20 minutter. Hold øje med dem!
Lad dem køle lidt af og nyd dem gerne mens de endnu er lune.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar