1 portion
200 g. frisk ingefær, vasket grundigt og skråret i tynde skiver
3 økologiske citroner, vasket og skåret i tynde skiver
1 l. vand
150 g. Sukrin (den røde pose)
100 g. sukker (eller kun 250 g. sukker)
Kog ingefær og citron i ca. 45 min. tilsæt sukker og kog et par minutter. Afkøl og sæt i køleskab til næste dag. Si ingefær og citron fra, gerne i et klæde,hæld på rengjort flaske (evt. skyllet med atamon) og sæt på køl.
Den ene gang jeg lavede den, lod jeg den stå i køleskabet i to døgn. Det skete der ikke andet ved, end den blev godt krads.
Drik hver morgen ca. ½ dl.
Jeg drikker det sammen med 2 fiskeoliekapsler og det er rigtig godt for min gigtstoretå.
Er der nogen der har ideer til brug af ingefæren der sies fra?
SvarSletJeg bruger resten til en hjemmelavet juice....
SletHvad gør du ved det, så??
SletUha, det har jeg faktisk ikke, men hører gerne, hvis nogen har. Måske i en kage??
SvarSletEvt til en pure til sin Wok ret .
SvarSletKan evt fryses ned i isterning bakker
<Måske marmelade?
SvarSletDet her jeg prøvet med anden frugt, der først er blevet brugt til kryddersnaps!
Ja, begge dele er måske en mulighed. Meld tilbage, hvis i prøver. Vil gerne høre om resultatet.
SvarSlethvor mange Liter f.eks er der til i 1 potion
SvarSletHøjst 1½ l. Jeg laver ofte dobbeltportion, og kan ikke anbefale at lave mere end det ad gangen, da det bliver så besværligt af si så stor en portion. Dobbelt passer nogenlunde til 3 vinflasker/saftflasker.
SvarSlethvad anbefaler du? skulle jeg helst bruge sukker eller både sukker og Sukrin
SvarSletHej Dani.
SvarSletHvis du ikke har brug for at reducere kcal og godt kan tåle sukker, så brug sukker. Det er langt billigere. Du kan sagtens reducere lidt i mængden, til f.eks. 200 g. Det gjorde jeg sidst og det var ok.
Kunne man ikke med fordel bruge honning?
SvarSletUha, det ved jeg ikke. Prøv det:)
SvarSletLækker marmelade til osten = kog "massen" (evt. kør frugten igennem med en stavblender) op med vanillestang. Smag evt. til med sukker: Hæld på atamonskyllede glas og i køleskab og så er der serveret.
SvarSletHvor længe kan det holde i køleskab?
SvarSletI ugevis. Der er masser af sukker i og hvis du husker at skylle flasken i atamon, er der i hvert fald ingen problemer.
SvarSlet