4 personer eller 3, så er der til madpakken dagen efter.
Du skal bruge:
2-3 spsk. olivenolie eller smør
1 hakket løg
250 g. Mozzarella
400 g. risottoris
2 dl.hvidvin
1½ l. hønsebouillon
200 g. frosne ærter (optøede)
150 g. revet parmesan
25 g. smør
½ bundt basilikum
Salt og peber.
Sådan gør du:
Sauter løgnene klare i varmt fedtstof. Risene tilsættes og varmes igennem i ca. 2 min. til de er klare. Vinen hældes i og skal næsten simre væk. Risene dækkes herefter med varm bouillon. Efterhånden som væsken fordamper, tilsættes løbende mere bouillon, indtil risene er møre med lidt bid i. Ærterne blendes og der tilføjes kogende vand, indtil konsistensen er som en blød puré. Vend ærtepureen i risene sammen med 2/3 af den revne parmesan og smør. Smag til med salt og peber. Anret på tallerkner, riv mozzarellaen i mindre stykker og fordel over risottoen. Pynt med resten af parmesanen og hakket basilikum.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar